Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεργασίας των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/νίκης με το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης για την πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών/τριών των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

και  σε μία πρώτη συνεννόηση του Γραφείου Διασύνδεσης και Πρακτικής Άσκησης και των ΚΕ.ΣΥ.Π., συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ενός διημέρου παρουσίασης των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. στις 27 και 28 Μαρτίου 2017.   Η εκδήλωση προτείνεται με βάση την υπουργική απόφαση Γ2/5088/1-10-2001 (ΦΕΚ Β. 1341/2001, «Οργάνωση εκδηλώσεων με θέμα Ημέρες Σταδιοδρομίας στις σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε.».

       Το πρόγραμμα παρουσίασης των τμημάτων και κατευθύνσεων  θα χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες με συντονιστές τους Προϊσταμένους των Σχολών.

       Λαμβάνοντας υπόψη την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών/τριών και τη χωρητικότητα της αίθουσας του Τ.Ε.Ι., στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις,  προτείνουμε τη συγκρότηση ομάδων 4 μαθητών/τριών ανά σχολική μονάδα με ένα/μία συνοδό εκπαιδευτικό και έναν/μία αρχηγό  για κάθε θεματική ενότητα. Οι μαθητές/τριες των ομάδων θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης για τους υπόλοιπους του σχολείου τους με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών  που λειτουργούν ως σύνδεσμοι επικοινωνίας στα Λύκεια, καθώς και των εκπαιδευτικών συνοδών του σχολείου τους.